Když se večer rodina sejde po dlouhém dni, je čas uvařit něco chutného. Abychom dobře viděli na krájení všech ingrediencí, k tomu nám poslouží zářivka pod linku lightpark.cz. Z různých druhů volte úsporné, projeví se to na vašem účtu za elektřinu.pizza“ “ src=“https://praam.cz/wp-content/uploads/img_a378325_w3351_t1589527492.jpg“ style=“max-width: 54%; max-height: 54%;“>
Jakou světovou kuchyni rádi vaříte?
Oblíbili jste si italskou kuchyni? Tato kuchyně je v celém světě nejoblíbenější. Jejich pizzu lze připravit na několik desítek způsobů. Oblíbené jsou druhy se sýrem – quattro formaggio (ze čtyř druhů sýrů), se zeleninou – verdura, quattro stazioni (v překladu znamená čtyři roční období), neapolitana (s ančovičkami a olivami), capriciosa (s houbami a šunkou), margarita, mozzarella, rajčata, bazalka), marinara (rajčata, česnek, oregano, olivový olej). A co by to bylo za italské vaření, kdyby v něm chyběly těstoviny? A kolik takových druhů si můžete uvařit? Tady máte na výběr celou škálu rozmanitých chutí a vůní. Rajčatové omáčky, boloňská omáčka s rajčaty a mletým masem, která se vaří nejméně 3 hodiny, sýrová omáčka s gorgonzolou, špagety carbonara – s pancettou, vejci, smetanou a parmazánem.
Rizoto
Připravuje se ze speciálních odrůd rýže, která je kulatozrnná. Jedná se o druhy carnaroli, vialone nano a arborio. Na másle se osmaží cibulka, zasype se rýží, která se osmaží, podlije vínem, a poté se přidává vždy po naběračce vývaru (buď zeleninového nebo rybího podle toho, jaký druh rizota zhotovujeme). Rizoto po celou dobu mícháme, je to důležité, aby bylo krásně krémové. Vždy do něj přidáme po naběračce vývaru, a tak postupujeme, až je rizoto „al dente“ – na skus. Nesmí být rozvařené, ale jemně krémové. Potom do něj přidáme ještě trochu másla a další suroviny podle zvoleného druhu rizota – například chřest, mořské plody, sýr, hrášek, houby (ty je ale třeba nejdříve podusit zvlášť). Nakonec rizoto posypeme jemně nastrouhaným parmazánem.